-
Vadászterületek
Válasszon régiót
Dél Kamerun esõerdõk
Észak Kamerun Szavanna
Kamerun

Észak Kamerunban a szavannaerdõk, Dél Kamerunban a trópusi esõerdõk találhatók és az ott jellemzõ, különleges vadfajok.

A szavannaerdei Északi vadászterület 2 nemzeti par között terül el 100.000 ha-on, ez egy igazi vad paradicsom.

Nyugati határa közvetlenül határos a Benoue Nemzeti Parkkal, a Keleti határán a szomszéd vadászterülettel határos. A szomszéd területe Keletrõl határos a Bouba Ndjida N P-al.

A vendégek szállása a vadászterület közepén található magán farmon, szép kertben álló, afrikai stílusú légkondicionált bungalókban van. Pihenõhely a folyó parton, ebédlõ, társalgó, remek konyha áll a vendégek rendelkezésére. Gaszton a szakács igazi profi.

A vadászterület jól fel van tárva utakkal, zömében síkság, nem megerõltetõ a vadászat, de aki Giant elandra vadászik, tudni kell gyalogolnia napi 5, esetenként 10 km-is. Bivaly, Roan vadászat is nyomkövetéssel történik. Az oroszlánt hívó kürttel és nyomkövetéssel vadásszuk, csalétken nem lehet vadászni. A terepjárót barkácsolásra használhatjuk, nem lehet lövést tenni az autóról. A plain gameket kocsiról meglátjuk, elbíráljuk, rövid cserkelés után megsuppantjuk. Csak ajánlani tudom Kamerunt mindazoknak, akik egy csodás, élmény dús vadászatot szeretnének, sok vad látványával, magas vadászsikerrel, még nem ismert különleges vadfajokkal, kiváló szolgáltatással, szervezéssel,  gasztronómiai élménnyel.

Kamerun politikailag, gazdaságilag teljesen biztonságos. Közlekedés, úthálózat, különösen északon nagyon jó.

A vadász szezon a szavannán január-május 15-ig tart, az esõerdõkben április 15-július 31-ig.

Két hetes vadászaton, 12 vadásznap, egy nagyvadra, három hetes 19 napos vadászaton 2 nagy vadra kap a vadász jó lövési esély garanciát. Ha nincs jó lövési esély a preferált vadra, kap egy másik szafarit ingyen.

A várható vadász siker: Szavanna elefánt 95%, Oroszlán 95%, Óriás Eland 110%. Nyugati szavanna bivaly 99%, Western Roan 95%, Western Kob 99%, Nigériai Bohor Reedbuck 99%, Sing Sing Vizibak 90%, Western Hartebeest 99%, Harnessed bushbuck 95%, Red Flenked duiker 90%, Buss duiker 80 %, Vörös folyami disznó 50%, Varacskos disznó 50%, Oribi 50% stb

A rovarok nem zavarják vadászatot, pihenést. Apró mopane legyek a vadászat közben ha meg állun 5-10 percen belül meg jelenhetnek, A védekezés tüll hálót teszünk a sapkára, kalapra

Január, Február a leghĂ»vösebb, minimális a szúnyog! Márc. ápr. hónapokban is szúnyog, cece légy kevés van.

Kamerun egyik legjobb területe az Oroszlánra, Óriás Elandra, Nyugati Szavanna Bivalyra és a plain gamekre.


Feltöltés alatt


-

© 2024 Minden jog fenntartva!