-
Vadászterületek
Válasszon régiót
Dél Kamerun esõerdõk
Észak Kamerun Szavanna
Kamerun

Dél Kamerun Esõerdei vadászterület

Ez az esõerdei vadászterület eddig alig vadászott, Elnöki véd terület volt.

A vadászterület 150,000 ha, a Du Dja Game Rezerve Parktól délre, kb 20 km-re kezdõdik, és a Gaboni határfolyóig terül el. A fakitermelõ cégek szonda szerĂ»en, egyedileg emelik ki a nekik fontos, egyes fákat megközelítõ úthálózaton keresztül. Ezt az óriási blokkot 25 év alatt tárja fel az erdészet, még van 17 év belõle.

2013 Október, novemberben kezdik építeni az új vadásztábort.

2013 júliusában a szállásunk lábakon álló faházban, 3 szoba, hĂ»tõ, generátor, állandó áram, fürdõ villanybojlerrel. „Luxus szállás” az esõerdõben. NagyszerĂ» a konyha, köszönhetõ Gasztonnak a szakácsnak. Az erdészeti vezetõk szállása volt korábban.

A vadászat sikeréhez fontos az éjszakai kis esõk, így másnap könnyĂ» a nyom olvasás, követés. Napközben nincs meleg, sok a felhõ!!!! 24-26 C. Napközben ha esik, utána max 22 C van. Éjszaka 17-18 C-ra csökken a hõmérséklet. A pára mindig magas, cserkelés közben izzadunk

Bongó vadászat nem megterhelõ. Friss bika nyomokat keresünk, ígéretes nyomra, ha a Pygmeus nyomozók úgy sejtik, nincs messze a Bongo, rátesszük a kutyákat. Bongó nagyon bátor állat, szembefordul a kutyákkal, nem menekül el.

A kutyák által forgatott, helyben tartott Bongohoz oda csúszunk és meg suppantjuk. Persze csak akkor, ha elég óvatosan bújunk a közelébe.

Mindig a Pygmeus nyomozók és a hivatásos vadász megy elöl, nincs kígyó veszély! Nem tudunk, nem hallottunk balesetrõl sok év óta!!!!!!!!

Az erdei elefántot klasszikus nyomkövetéssel, a bivalyt a nyomkövetés és az erdei utakon cserkelve, leskelõdve, a Sitatunga vadászat magaslesrõl és amelyik utakon sokat mozog ott lesben ülve történik,!

Az esõerdõben a vadász szezon április elejétõl, július végéig tart.

A szavannai és esõerdei vadászat kombinációja egy szafarin, ez a 2 idõpont a legjobb.

Április 2-12 szavanna, 13-23 esõerdõ,

Április 24-máj 5-ig szavanna, Május 6-17 esõerdõ.

UTAZÁS: Az AF légitársasággal és vagy a Camair (QC) légitársasággal Párizsból. Van más alternatíva is, az adott pillanatban döntünk a legjobb ajánlat, repülés, kényelem, gyakoriság, programba illeszthetõség alapján.

Dél Kameruni eddig feltárt, megnyitott területünkön kiváló az esély Bongo, Sitatunga, Yellow backed duikerre, nagyon jó a Bivaly, Elefántra. A  Giant forest hogr (Óriás erdei disznó) vadászati esély jelenleg alacsony, mivel mélyen az erdõben tanyázik, keveset mozog az utak mentén.


Feltöltés alatt


-

© 2024 Minden jog fenntartva!